Menu
JADŁOSPIS 22.04.2024 – 26.04.2024
PONIEDZIAŁEK 22.04.2024
OBIAD: Filet drobiowy panierowany 100g(Filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, sól pierz)
Ziemniaki 150g (Ziemniaki, woda, sól)
marchewka gotowana z sosem śmietanowym 150g (marchew gotowana, śmietanka, cukier , sól, pieprz, olej)
Kompot owocowy 250 ml (owoce ,cukier woda)
WTOREK 23.04.2024
OBIAD: Zupa jarzynowa 400 ml (Wywar warzywno-mięsny, mięso wieprzowe, kalafior, ziemniaki, por, pietruszka korzeń, seler korzeń, woda, sól, pieprz, ziele angielskie, brokuł brukselka śmietana 18%, mąka pszenna)
Pieczywo 50 g ,owoc
ŚRODA 24.04.2024
OBIAD: Duszony stek wieprzowy 100g (Mięso wieprzowe, cebula, sól , pieprz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy, majeranek)
Ziemniaki 150g (Ziemniaki, woda, sól)
Surówka z ogórka kiszonego 150 g (ogórek kwaszony, cebula, olej rzepakowy, cukier)
Kompot owocowy 250 ml (owoce ,woda)
CZWARTEK 25.04.2024
OBIAD: Barszcz biały z makaronem 400 ml (Wywar warzywno-mięsny, mięso wieprzowe, śmietana do zup 18 %, mąka pszenna , sól , pieprz, majeranek, marchew, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, makaron (mąka pszenna durum, jaja, sól)
Pieczywo 50 g ,owoc
PIĄTEK 26.04.2024
OBIAD: Paluszki rybne 100g (filet rybny, cebula, sól , pieprz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy,
Ziemniaki 150g (Ziemniaki, woda, sól)
Surówka z kapusty kwaszonej 150g (Kapusta kwaszona, jabłko, marchew, natka pietruszki, por, sól, pieprz, olej rzepakowy)
Kompot owocowy 250 ml (owoce ,cukier woda)
W jadłospisie wyróżniono przez podkreślenie i czcionkę koloru czerwonego substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje uczuleniowe.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Jadłospis może ulec zmianie